Biden stoppar Trump-administrationens kontroversiella kryptovillslag

President Biden har tillfälligt stoppat alla regeringsräkningar, inklusive en kontroversiell FinCEN-kryptolag

På sin första dag som den nya amerikanska presidenten stoppade Joe Biden flera planerade räkningar, inklusive den kontroversiella lagen som reglerade så kallade självstyrda kryptoplånböcker, som introducerades av finansminister Steven Mnuchin strax före Trump-administrationens slut.

Detta framgår av ett officiellt memorandum från Vita huset riktat till flera federala organ, inklusive nätverket för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN), som Bitcoin System rapporterar till finansdepartementet och som lämnat in relevant lagförslag.

Kryptoindustrin välkomnar detta steg, inklusive kryptoadvokat Jake Chervinsky, som arbetar som generalråd för sammansatt ekonomi och skriver:

”Vi kämpade hårt och förtjänade att andas djupt. Janet Yellen är inte Steven Mnuchin. Jag är optimistisk. „

Det aktuella lagförslaget lämnades in den 18 december av FinCEN under ledning av finansminister Mnuchin

Om lagen skulle antas skulle banker och finansiella tjänsteleverantörer vara tvungna att samla in, lagra och vidarebefordra uppgifter från kunder som interagerar med privata kryptoplånböcker.

Utkastet kritiserades därför starkt av kryptoindustrin och delar av finansbranschen, inklusive Twitter-chefen Jack Dorsey, som också är vd för den stora amerikanska betaltjänstleverantören Square. Dorsey anser att denna information inte bör erhållas för kryptovalutor, eftersom den inte heller samlas in för transaktioner i lokala valutor.

Dessutom motsätter kritikerna att det för många kryptoprojekt är nästan omöjligt att få sådan information, eftersom automatiskt bearbetade smarta kontrakt inte registrerar denna data.

President Joe Biden har utsett Janet Yellen till finansminister, men hon har redan lagt en dämpare på kryptoindustrins glädje vid Mnuchins avgång genom att i veckan säga att kryptovalutor används „främst för olagliga aktiviteter“. Ändå ser kryptoadvokaten Chervinsky ämbetsbytet som positivt:

”För det första är alla bättre än finansminister Mnuchin, som hatar krypto med kropp och själ. För det andra, även om Dr. Yellen är ännu inte ett kryptofan, jag antar att hon är öppensinnad, kommer att lyssna och kommer att ta hänsyn till lagens bestämmelser. Det är bra. „

Biden har också gjort Gary Gensler till ny chef för US Securities and Exchange Commission. Den tidigare ordföranden för tillsynsmyndigheten för derivathandel ses som öppensinnad mot digitalisering och blockchain.