Bitcoin (BTC) prijs houdt stand ondanks afwijzing van grote weerstand

We zien een steun op $10.550, en een weerstand op $10.950.

De prijs volgt een lange termijn opwaartse steunlijn.

De BTC lijkt een W-X-Y-correctie te voltooien.

Het Trustproject is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties op basis van transparantienormen.

De Crypto Bull prijs is de afgelopen weken herhaaldelijk afgewezen door de $11.000 zone. Dat gezegd hebbende, is het gelukt om niet onder de $10.000 te komen.

Het is mogelijk dat de BTC iets onder $10.550 terugvalt voordat het zijn opwaartse beweging hervat.
Bitcoin nadert weerstand.

Bitcoin stijgt sinds 23 september, toen de prijs een lokaal dieptepunt van $10.138 bereikte. Deze stijging ging door tot de prijs het 0,786 fibonacci niveau van de vorige daling tot $10.959 verwierp.

De daling als gevolg van deze afwijzing bleek echter klein te zijn, waarbij de prijs slechts tot $10.683 daalde.

Het eerste steungebied is bij $10.550, terwijl de belangrijkste weerstandsgebieden bij $10.950 en $11.200 liggen.

Bitcoin bereikt weerstand

De 2 uur grafiek laat zien dat de koers een opwaartse steunlijn volgt. Als het onder deze steunlijn komt, zou het kunnen dalen tot de bovengenoemde $10.550 steunzone.

Aan de andere kant zou de BTC een dalende weerstandslijn (stippellijn) kunnen volgen. Als het er overheen gaat, kan het zich verplaatsen naar de $11.200-weerstandszone.

De technische indicatoren zijn relatief neutraal. De lijn die de koers zal overschrijden zal dus waarschijnlijk de richting van de volgende zet bepalen.

BTC 2-urenkaart

Golftelling

De golftelling voor de BTC suggereert dat de koers op 23 september voor het eerst een bullish momentum begon (in het blauw hieronder). Het zou dan de eerste golf op 26 september hebben voltooid. Het aantal subgolven wordt in het rood weergegeven.

Als deze rekening correct is, zou de prijs een correctie in W-X-Y voltooien, die rond $10.550 zou moeten eindigen.

Naast een steunvlak is dit ook het fibonacci-niveau 0,5 van de gehele daling, evenals een projectie van de lengte van de W-subgolf aan de top van golf X. De samenloop van verschillende belangrijke niveaus maakt het het meest plausibele gebied voor het einde van de correctie.

Integendeel, als de koers stijgt, is het eerste koersdoel op de stijgende helling 11.200 dollar.

BTC-correctie

Concluderend, hoewel het waarschijnlijk is dat de CTS een opwaartse beweging heeft ingezet, zou een kortetermijncorrectie onder de $10.550 kunnen plaatsvinden voordat de koers een opwaartse beweging hervat.