EEN BELANGRIJKE BRON VAN BITCOIN VERKOPEN DRUK GEWOON VERDWENEN, HET STIMULEREN VAN DE STIER GEVAL

  • De PlusToken Ponzi-regeling is al lang een doorn in het oog van de crypto-markt.
  • Het blijkt nu dat de ringleiders achter de nu verdwenen regeling allen zijn gearresteerd, betekenend dat zij hun massieve cryptobezittingen niet zullen kunnen ontladen.
  • Veel analisten hebben in de afgelopen maanden grote verkopen vastgepind op muntverkopen uit deze bron.
    Nu dit geen factor is, kunnen de crypto-markten zich misschien met meer gemak verenigen…

PlusToken – het Chinese Ponzi-schema dat miljarden dollars aan crypto stal van zijn slachtoffers – is niet langer een marktfactor voor Bitcoin, Ethereum en andere belangrijke digitale activa.

On-chain analytics hebben aangetoond dat de leiders van het systeem eerder enorme hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrencies ontladen tijdens elke uptrend, waardoor er een aanzienlijke verkoopdruk op de markt kwam.

Deze leiders zijn nu allemaal opgepakt door de Chinese autoriteiten, wat betekent dat ze deze crypto niet langer op de open markt kunnen verkopen.

Zo is er nu een belangrijke remmer van de groei van de markt uit de weg geruimd, waardoor de poorten voor Bitcoin opengaan voor verdere opleving.

PLUSTOKEN LEIDERS GEARRESTEERD NA HET OPLICHTEN VAN GEBRUIKERS UIT MILJARDEN IN CRYPTO

Dovey Wan – een investeerder en analist met een focus op de marktontwikkelingen in China – sprak over de ontwikkeling in een recente draad van tweets, en legde uit dat ze in totaal gebruikers van meer dan 5 miljard dollar aan digitale activa oplichtte.

Het grootste deel van dit bedrag werd gehouden in Bitcoin Profit, hoewel de oplichterij ook enorme reserves aan ether, EOS en andere penningen had.

Wan legde uit dat de 27 kernteamleden van PlusToken nu allemaal zijn gearresteerd door de Chinese politie. Ze concludeert dat dit een grote impuls zal geven aan de stieren.

„Uiteindelijk: 27 kern-PlusToken teamleden zijn allemaal gearresteerd door de Chinese politie, de grootste crypto oplichterij in de geschiedenis tot nu toe, [$5.8B] ter waarde van crypto is opgelicht. Stieren hebben nu weinig tot geen bagage en laten het naar de [maan] sturen.“

ZAL DIT HELPEN OM BITCOIN TE STIMULEREN?

In totaal merkt Wan op dat er minstens $1 miljard aan Bitcoin en andere crypto-assets zijn die al zijn witgewassen en verkocht op de markt.

In het verleden hebben on-chain analyses laten zien dat de leiders van de ter ziele gegane regeling in sterke marktomstandigheden verkochten, waardoor de groei van Bitcoin en andere activa werd belemmerd.

Omdat ze niet meer in staat zijn om dit te doen, is dit een uiterst positieve ontwikkeling voor de gehele cryptocurrency markt.

Het verwijdert ook een groot discussiepunt dat cryptoberen vaak zouden noemen als een reden waarom het nog een tijdje duurt voordat de volgende stierenrennen beginnen.