Particulier uitgegeven stabiele munten vormen een groter risico dan Bitcoin, zegt de ECB

ECB-president Christine Lagarde zegt dat stablecoins een groter risico vormen dan bitcoin.

Lagarde maakt zich vooral zorgen over ‚big tech‘ stablecoin-inspanningen.

Een digitale euro zou de Europese monetaire soevereiniteit helpen behouden in het licht van dergelijke concurrentie

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

Christine Lagarde heeft vastgesteld dat stablecoins een groter risico vormen voor de financiële stabiliteit en de monetaire soevereiniteit van de EU dan cryptocurrencies zoals bitcoin.

De president van de Europese Centrale Bank (ECB) zegt dat volatiele prijzen en gebrek aan liquiditeit BTC en andere digitale activa slecht geschikt maken om als geld te gebruiken.

Lagarde wil ook graag doorgaan met de digitale euro van de ECB. Ze beweert dat een dergelijke door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) de monetaire soevereiniteit van de EU zou helpen beschermen.

Lagarde zegt dat particulier uitgegeven stabiele munten bijzondere risico’s met zich meebrengen
Christine Lagarde denkt niet dat Bitcoin Billionaire en andere digitale activa met een vast aanbod een bijzondere bedreiging vormen voor de financiële status quo in Europa.

Schrijvend voor het tijdschrift L’ENA hors les murs , verklaarde de president van de ECB dat cryptocurrencies zoals bitcoin niet „alle functies van geld vervullen“

Ze identificeerde hun gebrek aan prijsstabiliteit, evenals het „gebrekkige concept dat er geen identificeerbare uitgever is“ als obstakels die de acceptatie van dergelijke digitale valuta belemmeren.

Particulier uitgegeven stablecoins, vooral die ondersteund door ‚grote techneuten‘, brengen echter ‚ernstige risico’s‘ met zich mee. Hoewel het niet expliciet wordt genoemd, verwijst Lagarde waarschijnlijk specifiek naar de Weegschaal van Facebook .

Het stablecoin- project kreeg enorm veel aandacht toen het sociale netwerkbedrijf het vorig jaar aankondigde.

Lagarde verklaarde dat digitale valuta met gekoppelde prijzen een bedreiging vormen voor het „concurrentievermogen en de technologische autonomie“ van de Europese Unie. Ze voegde eraan toe dat de inspanningen van grote technologie om digitale valuta te creëren, de belangrijke kwestie van gegevensprivacy opwerpen.