Tänään vietettyjä 20 uutta lohkopalkintoa vuodelta 2010 – miksi vuosikymmeniä vanhat bitcoinit heräävät?

Vuoden 2010 21. marraskuun palkintojen jälkeen, jotka vietettiin 7. marraskuuta, toinen pitkä vuosikymmen sitten louhittu ns. Nukkumisbittiä siirrettiin sunnuntaiaamuna. Onchain-tietojen mukaan 20 lohkopalkintoa vuodesta 2010 1000 BTC: llä siirrettiin kello 4.02 EST.

Tonnia zombi-kolikoita muutti vuonna 2020, kun se oli ollut käyttämättömänä yli kymmenen vuotta. Zombie-kolikot tai ns. Nukkuvat bitcoinit ovat suuri määrä vanhoja osoitteita, joissa on palkkapalkintoja, joita ei ole koskaan käytetty. Arviot uskovat, että osoitteissa istuu noin 1,5–2 miljoonaa nukkuvaa bitcoinia, eikä kolikoita ole koskaan liikkunut. Suuren osan nukkuvasta Crypto Profit oletetaan olevan Satoshi Nakamoton, koska hänen uskotaan kaivanneen noin 700 000–1,1 miljoonaa BTC: tä.

On hyvin epätavallista, kun kolikkopalkkioita vuodelta 2010 käytetään, mutta vuonna 2020 havaintoja on ollut paljon. Sunnuntaiaamuna noin kello 4:02 (EST) uutisten jälkeen. Bitcoin.com kertoi lauantaina aamulla vietetyistä 21 lohkosta vuodesta 2010 lähtien, vielä 20 palkintoa siirrettiin. Kaikki 20 kolikkopalkintopalkintoa siirrettiin lohkokorkeudella 655 943 ja Btcparser.com-tutkijat saivat jälleen kaiken toiminnan kiinni.

Tänään vietettyjä 20 uutta lohkopalkintoa vuodelta 2010 – miksi vuosikymmeniä vanhat bitcoinit heräävät?

Lauantaina 7. marraskuuta käytetyn mallin tapaan sunnuntaina käytetyissä kolikoissa käytettiin vastaavaa bitcoin-käteistä (BCH). Blockchain explorer -data osoittaa myös, että vastaavia bitcoinsv (BSV) -kolikkopalkkioita ei käytetty.

Muutos sunnuntaiaamuna kello 4.00 oli jälleen 15,5 miljoonan dollarin arvoinen bitcoin-lohkopalkkio kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2010 lohkon löytäneiden kaivostyöntekijöiden lohkopalkkio oli noin 50 BTC palkkiota kohti. Kaikki vuoden 2010 lohkopalkintojen varat lähetettiin yhteen osoitteeseen sunnuntaiaamuna ja uutiset. Bitcoin.com-lukijat näkevät osoitteen täältä.

** Päivitys – Tämän toimituksen julkaisemisen jälkeen 8. marraskuuta 2020, noin klo 13.03 (EST), omistaja jakoi 1000 bitcoinin (BTC) varastomäärän useisiin lähtöihin. **
Tänään vietettyjä 20 uutta lohkopalkintoa vuodelta 2010 – miksi vuosikymmeniä vanhat bitcoinit heräävät?
The holholyroger.com -sivustolta peräisin olevassa kaaviossa näkyvät lauantaina ja sunnuntaiaamuna käytetyt kaksi merkkijonoa.

Blockchain-tutkimusmatkailija Blockchair osoittaa, että toisin kuin edelliset vuoden 2010 menot lauantaina 11. lokakuuta ja 11. maaliskuuta, sunnuntain kulutuksella ei ollut yksityisyyttä. Eilisten kulujen Blockchairin Privacy-o-Meterillä oli 100% yksityisyyden piste, kun taas sunnuntain vuoden 2010 kuluilla oli nolla. Blockchair-tiedot osoittavat tänään, että kaikki varat yhdistettiin yhteen osoitteeseen, ja siihen käytettiin yhteisrahoitusta ja lakaista.
Tänään vietettyjä 20 uutta lohkopalkintoa vuodelta 2010 – miksi vuosikymmeniä vanhat bitcoinit heräävät?
Vuoden 2010 20 lohkopalkkiota, jotka vietettiin 8. marraskuuta 2020, yhdistettiin kaikki yhteen osoitteeseen.

Toinen samankaltaisuus sunnuntain vuoden 2010 menojen kanssa verrattuna eiliseen merkkijonoon on, että kaikki kolikkopohjan palkkiot perustuivat elokuun, syyskuun ja lokakuun 2010 kuukausiin.

Keskustellessaan Btcparser.com-sivuston tutkijan kanssa analyytikko huomautti, että „valaat ovat tavallaan koulutuksen vähittäiskauppaa“. Btcparser.com-analyytikko sanoi, että kolikot olisi voitu lähettää pörssiin, mutta ne istuvat edelleen käyttämättömänä ja odottavat. „Siksi kaikki eivät välttämättä näe selvää yhteyttä heräämisen ja hintakorjauksen välillä“, hän sanoi.

Analyytikko lisäsi myös:

Ihmiset voivat alkaa spekuloida, että 1 000 vanhemmista bitcoineista voi aiheuttaa hintahinnan … Mutta mitä 10000 bitcoinia voisi tehdä?

Btcparser.com -sivustolta ja useista blockchain-tutkimusmatkailijoista peräisin olevien jäsennettyjen tietojen lisäksi theholyroger.comin „(ei)“ Satoshin laukkujen seuranta „näyttää myös visuaalisen perspektiivin tänä viikonloppuna vietetyistä vanhimmista kolikoista lauantaina ja sunnuntaiaamuna. .

Ihmiset kysyvät myös, kuinka monta kaivostyöläistä, paitsi Satoshia, kaivoi bitcoinia tänä aikana. Vanhat sosiaalisen median viestit ja foorumit osoittavat, että tällä kaudella vuonna 2010 oli paljon kaivostyöläisiä, mahdollisesti satoja ja ehkä jopa yli tuhat + kaivostyöläistä.

Kesäkuukausien 2010 aikana, erityisesti heinäkuussa, se oli siirtymäaika CPU: n ja GPU: n bitcoin-kaivostyöläisten välillä. Esimerkiksi salanimi Artforz ilmestyi Bitcointalk.org-sivustolle heinäkuussa 2010, ja tietyissä aikarajoissa hän väitti hallitsevansa yli neljänneksen kokonaishasraatista. Hän oli säännöllisesti nähnyt kehittäjä jonkin aikaa Bitcoinin alkuaikoina.